Szkolenie dlaOsób Ciekawych Wina
Kierowane jest do ludzi, którzy w przyjemny sposób chcieliby „oswoić się” z tematyką winiarską. Uczestnik nabiera pewności siebie w obejściu z winem.Tematem spotkania są:
- Rynek wina w Polsce i aktualne trendy konsumpcyjne,
- Charakterystyka najważniejszych odmian winorośli,
- Jak powstaje dobre wino i z czego się składa,
- Opis 4 podstawowych etapów degustacji,
- Degustacja trzech win według ogólnie przyjętych kryteriów
Koszt: 200 zł/osoba. Czas trwania około 4 godziny. Próbka degustacyjna 3 x 100ml
OferujemyWarsztaty Degustacyjne
Uczestnicy w luźny i czytelny sposób poznają tajniki degustacji wina, biorą udział w ćwiczeniach (rozpoznawanie aromatów winnych), aby w efekcie końcowych samodzielnie dokonać oceny trzech win. Przebieg warsztatów:
- Pojęcie degustacji i jej cel,
- Charakterystyka narządów zmysłu i ćwiczenia z rozpoznawaniem typowych aromatów winnych,
- Sztuka kosztowania wina i jego 4 etapy,
- Wspólna, profesjonalna (rozbudowane kryteria oceny) trzech wybranych win.
Koszt: 250 zł/osoba. Czas trwania około 4 godziny. Próbka degustacyjna 3 x 100ml
Szkolenie z zakresuProdukcji wina gronowego
Rozmawiamy także na temat uprawy winorośli i niezbędnych warunków umożliwiających jej prawidłowe prowadzenie.
Po zgłoszeniu się chętnych ustalany jest dogodny termin szkolenia.
Czas trwania około 5-6 godzin. W trakcie szkolenia przystawki i kosztowanie polskiego wina ze wskazaniem na jego aspekt winifikacyjny. Koszt 300 zł/osoba.
DoświadczajWiedza kluczem do sukcesu
Często bez fachowej wiedzy nie jesteśmy wstanie wejść na odpowiedni poziom winiarski, który jest podstawą do dalszego doskonalenia się.

Na czym polega i jak szybko staje się dobrym interesem
Na tym spotkaniu opowiem jak czasochłonny jest to biznes i od jak wielu czynników zależny, aby zakończył się powodzeniem.
Czas trwania 90-120 minut.
Koszt: osoba 150 zł
Zgłoś Swój udział
Od czego zacząć?
Aby zrozumieć istotę produkcji wina trzeba mieć wiele lat doświadczenia pracy w winiarni. Taka wiedza pozwala stworzyć konspekt winnicy i dobrać odpowiednie metody winifikacyjne.
Czas trwania 90-120 minut.
Koszt: osoba 150 zł
Zgłoś Swój udział